Pasta jest pyszna, smakuje trochę ja smalec ze skwarkami i dlatego polecam serdecznie.
Selerowo - jaglana pasta.
Składniki:
- 1/4 szklanki suchej kaszy jaglanej
- 1/4 dużej bulwy selera
- 1 duża cebula
- olej kokosowy do smażenia
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól morska
- pieprz biały
- 1 łyżka sosu sojowego
- Selera obrałam i pokroiłam w dużą kostkę.
- Skropiłam go oliwą, rozłożyłam na blaszce i piekłam w piekarniku nagrzanym do 160 C z opcją grzania góra dół do momentu aż stał się miękki.
- Kaszę jaglaną opłukałam na sicie wrzącą wodą a potem jeszcze chwilę pod bieżącą wodą, gorącą z kranu.
- Przełożyłam do garnka, zalałam 1/2 szklanki wody i gotowałam 20 minut do miękkości na maleńkim ogniu.
- Cebulę posiekałam i podsmażyłam na oleju kokosowym.
- Potem w kielichu blendera albo ręcznym blenderem zmiksowałam ugotowaną kaszę z upieczonym selerem, dodałam podsmażoną cebulkę i sos sojowy, wymieszałam.
- Doprawiłam do smaku solą i pieprzem i schłodziłam w lodówce.
- Polecam wszystkim bardzo gorąco.
Przepis z FB.
"Podróże małe i duże"
Augustów wczoraj czy dziś? |
2 komentarze
Coś dla mojej Córki, ja też ograniczam jedzenie mięsa, ale czasem się skuszę...ona nie.
OdpowiedzUsuńJest pyszny, będzie jej smakował.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.