czwartek, 10 maja 2018

Omlet z groszkiem, ciecierzycą i trybulą

Na śniadanie taki omlet to zastrzyk energii do samego obiadu.
Polecam robić omlety na śniadanie bo nie dość że smaczne to jeszcze włożymy co nam w duszy gra a potem zajadamy pyszny posiłek.
Zaczynamy smażenie?
Omlet z groszkiem, ciecierzycą i trybulą.


                Składniki:

  • 6 jaj
  • 100 ml mleka
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • sól do smaku
  • 1/2 pęczka trybuli
  • 3 - 4 łyżki ugotowanej ciecierzycy
  • 3 - 4 łyżki groszku konserwowego
  • garść ulubionych kiełków - u mnie fasoli mung
  • 1 łyżka masła


Jaja wbiłam do miski, dodałam sól, mleko, czosnek i dobrze wymieszałam trzepaczką tak aby napowietrzyć jaja.
Posiekałam trybulę i opłukałam kiełki.
Na patelni rozpuściłam masło, wlałam jaja i rozsypałam na środku groszek, ciecierzycę oraz trybulę i kiełki, smażyłam pod przykryciem na maleńkim ogniu aż wierzch się ściął.
Zajadałam gorący.

Smacznego.
Autor: Dorota Owczarek
                                           "Podróże małe i duże"
Kanał Augustowski

4 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger