Polecam robić omlety na śniadanie bo nie dość że smaczne to jeszcze włożymy co nam w duszy gra a potem zajadamy pyszny posiłek.
Zaczynamy smażenie?
Omlet z groszkiem, ciecierzycą i trybulą.
Składniki:
- 6 jaj
- 100 ml mleka
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- sól do smaku
- 1/2 pęczka trybuli
- 3 - 4 łyżki ugotowanej ciecierzycy
- 3 - 4 łyżki groszku konserwowego
- garść ulubionych kiełków - u mnie fasoli mung
- 1 łyżka masła
Jaja wbiłam do miski, dodałam sól, mleko, czosnek i dobrze wymieszałam trzepaczką tak aby napowietrzyć jaja.
Posiekałam trybulę i opłukałam kiełki.
Na patelni rozpuściłam masło, wlałam jaja i rozsypałam na środku groszek, ciecierzycę oraz trybulę i kiełki, smażyłam pod przykryciem na maleńkim ogniu aż wierzch się ściął.
Zajadałam gorący.
Smacznego.
Autor: Dorota Owczarek
"Podróże małe i duże"
Kanał Augustowski |
4 komentarze
Nawet omlet u Ciebie inny i na pewno pyszny:)))Pozdrawiam serdecznie:)))
OdpowiedzUsuńNie inny, dlaczego inny, po prostu lubię z dodatkami.
Usuńwygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńI tak też smakuje, pozdrawiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.