Są delikatne, pyszne i mają cudowny farsz.
Uwielbiamy białą kiełbasę a tutaj w farszu sprawdziła się znakomicie.
Kapusta pac choi dopełnia całości, polecam danie jak najbardziej.
Naleśniki z białą kiełbasą i pac choi.
Składniki: 4 porcje
Ciasto: 8 naleśników, 20 cm średnicy
- 2 duże jaja
- szczypta soli
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka pasty z kiszonego czosnku
- 1/2 szklanki mleka
- 1 szklanka wody
- 1/2 szklanki mąki pszennej graham T 1850
- 1 - 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej T 650
- 1 kapusta chińska pac choi
- 1 łyżka kiszonej pasty z czosnku
- sól morska
- pieprz świeżo mielony
- 1 i 1/2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka pikantnej pasty paprykowej sambal oelek
- 700 g białej surowej kiełbasy
- 1 łyżka oleju
Przygotowanie:
- Najpierw zrobiłam ciasto.
- Do miski wbiłam jaja, dodałam mleko, sól, wodę i dokładnie wymieszałam.
- Dodałam pastę z czosnku i olej, wymieszałam.
- Teraz wsypałam obie mąki i wymieszałam aby nie było grudek.
- Ciasto odstawiłam na 2 godziny aby odpoczęło.
- Jeśli za bardzo zgęstnieje wystarczy dodać wody, ciasto ma mieć konsystencję śmietanki słodkiej.
- Usmażyłam 8 cienkich naleśników.
- Kiełbaski obrałam z osłonek.
- Kapustę pokroiłam w paski.
- Na patelni rozgrzałam olej i podsmażyłam na nim kiełbasę białą, rozcierając ją tak aby powstały grudki.
- Dodałam wtedy koncentrat, pastę paprykową, pastę z kiszonego czosnku oraz twarde części kapusty, liście zachowałam.
- Smażyłam jeszcze 3 minuty.
- Na naleśnikach układałam porcje mięsa i paski kapusty.
- Zwinęłam naleśniki w rulon, podgrzałam w piekarniku i podałam.
Autor przepisu: Dorota Owczarek
"Podróże małe i duże"
Modraszka zwyczajna |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.