Taki jest dzisiejszy obiad, będzie szybko i bardzo smacznie, polecam wypróbować, jeśli nie macie pomysłu na danie.
Będzie smakowało na pewno.
Lane kluseczki z piwnym kurczakiem i warzywami.
Składniki:
- 1 duża szalotka
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka oleju
- 1 pojedynczy filet z kurczaka
- 250 g płaskiej fasoli typu mamut
- 1/2 strąka czerwonej papryki
- 2 łyżki przyprawy "Grill o smaku piwa"
- 200 g makaronu szlacheckiego Lane kluski
- 1 kulka włoskiego sera Burrata - 150 g
- 2 - 3 łyżki wody
- sól różowa himalajska
- pieprz świeżo mielony
- 2 - 3 łyżki posiekanej trybuli
- garść ulubionych kiełków
Posiekałam czosnek a szalotkę pokroiłam w półplasterki.
Podsmażyłam je na oleju.
Filet z kurczaka pokroiłam w paski, obtoczyłam w przyprawie "grill o smaku piwa" i podsmażyłam razem z cebulą.
Pokroiłam na kawałki fasolę a paprykę w paski i smażyłam na patelni razem z mięsem jakieś 3 minuty.
Podlałam wodą, dodałam resztę przyprawy, sól i pieprz i pod przykryciem dusiłam 5 - 6 minut.
Makaron ugotowałam w osolonej wodzie al'dente, odcedziłam i dodałam na patelnię, wymieszałam.
Porwałam na kawałeczki ser i razem z wypływającą śmietanką wymieszałam z daniem na patelni.
Na talerzu posypałam trybulą i kiełkami, oprószyłam pieprzem.
Smacznego.
Autor przepisu: Dorota Owczarek
"Podróże małe i duże"
Sikorka bogatka |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.