Kukurydza lekko chrupiąca w ostrawej zalewie idealnie smakuje i pobudza kubki smakowe, polecam.
Ostrość regulujcie sobie według własnych upodobań.
Kukurydza na ostro.
Składniki:
- 1 duża puszka kukurydzy - 425 ml
- 1 średnia szalotka
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
- 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
- 1/2 papryczki chili
- 2 łyżki masła
- 1/2 łyżki soku z cytryny
- sól morska do smaku
Posiekałam drobno szalotkę, czosnek przecisnęłam przez praskę.
Kmin, ziarna kolendry i papryczkę utłukłam w moździerzu.
Cebulę i czosnek podsmażyłam na maśle, dodałam osączoną kukurydzę oraz wszystkie przyprawy, doprawiłam do smaku solą.
Całość gotowałam 2 minuty, doprawiłam na koniec sokiem z cytryny.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Narcyzy |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.