Pyszne, niezbyt słodkie, do wykonania potrzeba chwili a potem spływa po przełyku idealny trunek niezbyt mocny.
Zrobić proponuje i delektować się.
Domowe Malibu - Likier kokosowy.
Składniki:
- 100 g wiórków kokosowych
- 1 puszka - 530 g mleka skondensowanego niesłodzonego
- 3 łyżki miodu
- 500 ml wódki 38%
Do słoja wsypałam wiórki kokosowe, zalałam alkoholem i pozostawiłam na noc.
Potem odcedziłam wiórki od wódki.
Wlałam mleko do blendera, dodałam wódkę kokosową, miód i miksowałam 2 minuty.
Odstawiłam na 12 godzin do przegryzienia smaków.
Na zdrowie!!!
Źródło.
"Podróże małe i duże"
Augustowskie noce |
4 komentarze
Uwielbiam wszystko co kokosowe. Oczywiście naturalnie kokosowe, a nie sztucznie. Robię bardzo podobny likier, ale nie zalewam wiórków alkoholem tylko wyciskam z nich mleczko. 20deko wiórków zalewam litrem wrzacew wody i zostawiam na noc. Później miksuje i przecedzam przez sito. I do takiego mleczka dodaję alkohol i resztę dodatków. SedecznueS pozdrawiam i dziękuję za cudne przepisy.
OdpowiedzUsuńI mnie jest bardzo miło a Twój sposób jest fajny. A kto ze mną pisze? dziękuję.
UsuńHihi dopiero teraz się zorientowałam gdzie się wpisuje imię. Kiepska jestem w te klocki. Dziś testowałam syrop z piwonii zapach cudowny, ale w smaku gorzkawy.I niestety na stałe u mnie nie zagości. Pozdrawiam
UsuńMiałam ochotę na piwonie ale chyba się zagapiłam bo u nas już przekwita. Pozdrawiam Klaudio.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.