W kilka chwil podsmażymy boczniaki a potem to już kwestia kolejnych kilku minut.
Kanapki na ciepło są dobre tak samo zimą jak i latem.
Polecam gorąco.
Ciepłe kanapki z boczniakami i serem.
Składniki:
- 6 - 8 kromek chleba żytniego na zakwasie
- 250 g boczniaków
- sól morska
- pieprz świeżo mielony
- 1 łyżka masła
- starty żółty ser - ulubiony - ja miałam goudę
- ulubione kiełki
- oliwa
Kromki chleba skropiłam oliwą i podsmażyłam na płycie lub na patelni na złoty kolor z obu stron.
Boczniaki pokroiłam w paski i podsmażyłam na maśle aż się zrumieniły.
Boczniaków nie należy mieszać tylko potrząsać patelnią aby nie puściły soku a ładnie się zrumieniły.
Posoliłam grzyby i oprószyłam pieprzem.
Na każdej ciepłej kromce ułożyłam boczniaki, starty ser i udekorowałam kiełkami.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Pałac na wodzie - Augustów |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.