Idealne też będą na śniadanie do szkoły czy pracy.
Są sycące i bardzo smakowite, polecam upieczcie sobie.
Ciastka z twarogu.
Składniki:
- 700 g półtłustego twarogu
- 200 g masła
- 2 łyżki śmietany 18 %
- 4 jaja
- 600 - 700 g mąki pszennej T 650
- cukier puder do posypywania
Twaróg ugniotłam widelcem, dodałam pokrojone masło, jaja, śmietanę i mąkę i siekaczką do ciasta kruchego posiekałam całość na kruszonkę.
Można to zrobić nożem.
Potem zagniotłam zwarte ciasto, podsypując mąką jeśli trzeba.
Rozwałkowałam ciasto na placek - dość cienki i wykrawałam foremkami ciastka.
Układałam je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piekłam ciastka w piekarniku nagrzanym do 180 C z termoobiegiem przez 15 minut.
Po upieczeniu posypałam cukrem pudrem.
Ciasteczka mają takie fajne listkowanie ciasta jak w cieście francuskim i są znakomite, polecam.
Smacznego.
Źródło.
"Podróże małe i duże"
Odpływamy? jezioro Białe |
2 komentarze
Ciasteczka bardzo apetyczne. Pozdrawiamy serdecznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Gosiu i ja pozdrawiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.