Ciekawostką jest to że wilk morski to niewiarygodnie brzydka ryba, mięso jednak ma niesamowicie smaczne.
Jeśli tylko uda się zakupić zębacza nie wahajcie się ani chwili.
Dziś ryba w cieście, pyszna, soczysta, idealna, polecam.
Do ryby makaron bavette z pesto z rukoli.
Wilk morski na bavette z pesto z rukoli.
Składniki:
- 500 g filetów z wilka morskiego - zębacza smugowego
Ciasto:
- 1 jajo
- 1/2 szklanki mleka
- 1 łyżeczka przyprawy do ryb
- 2 czubate łyżki mąki ryżowej
- 4 czubate łyżki mąki pszennej
- olej do smażenia
Dodatkowo:
- 250 g makaronu bavette
- 1/2 szklanki pesto z rukoli
Najpierw zrobiłam ciasto.
Mleko wymieszałam z jajem, przyprawą do ryb a potem dodałam obie mąki i dokładnie wymieszałam.
Ciasto ma być gładkie i lejące, trochę gęściejsze niż na naleśniki.
Rybę umyłam, osuszyłam, posoliłam i pokroiłam na kawałki.
Każdy kawałek ryby maczałam w cieście i smażyłam na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Makaron ugotowałam al'dente i dokładnie wymieszałam z pesto.
Podałam rybę na makaronie wymieszanym z pesto.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Słoneczna Andaluzja |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.