Połączenie wyszło znakomite i warto takie pakieciki sobie zafundować, polecam.
Dorsz w cieście francuskim.
Składniki:
- 375 g ciasta francuskiego - 1 op.
- 300 g fileta z dorsza
- sól morska
- pieprz świeżo mielony
- 1 - 2 strąki pieczonej papryki
- garść liści szpinaku baby
- jajo do smarowania ciasta
Ciasto rozwinęłam i pocięłam na kwadraty - 8 sztuk.
Rybę umyłam, osuszyłam i pokroiłam na kawałki, posoliłam.
Paprykę osączyłam z zalewy bo miałam ze słoika i pokroiłam na mniejsze kawałki.
Umyłam i osuszyłam listki szpinaku.
Na każdy kwadrat nałożyłam kawałek ryby, listki szpinaku, kawałek papryki i oprószyłam pieprzem.
Złożyłam rogi ciasta do góry zlepiając je jak kopertę.
Ułożyłam pakieciki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarowałam rozbełtanym jajem i piekłam w piekarniku nagrzanym do 190 C z opcją grzania góra/dół przez 20 - 25 minut aż się ładnie zrumieniły.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Jezioro Białe - Augustów |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.