W mojej surówce są warzywa tylko zielone czyli ogórek, kapusta pac choi, natka pietruszki karbowana, szczypiorek.
Zazieleniło się na stole, póki co tylko na stole a za oknem zieleni jeszcze próżno wypatrywać ale już coraz bliżej.
Zapraszam na pyszną i zdrową surówkę.
Zielona surówka.
Składniki:
- 1 kapusta pac choi
- 1/2 pęczek karbowanej natki pietruszki
- 1 pęczek szczypiorku
- 1/2 średniego ogórka zielonego, wężowego
- 10 cm białej części pora
- 2 łyżki majonezu wegańskiego lub zwykłego lub jogurtu
- 1 łyżka oleju lnianego
- sól do smaku
Przygotowanie:
- Umyłam i osuszyłam warzywa.
- Posiekałam pora i kapustę pac choi, posiekałam szczypiorek i natkę.
- Ogórka wraz ze skórką pokroiłam w półplasterki.
- Wymieszałam warzywa w misce, dodałam majonez - ja z aquafaby, sól do smaku, olej lniany i wymieszałam.
- Przed podaniem schłodziłam w lodówce.
Smacznego.
Autor: Dorota Owczarek
"Podróże małe i duże"
Dolina Rospudy - Augustów |
Na zdjęciu zielona Dolina Rospudy i rzeka Rospuda.
6 komentarze
wykorzystam ten przepis, bo takiego jeszcze nie miałam. Uwielbiam takie sałatki. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńKarolino polecam, napisz jak smakowała.
UsuńUwielbiam taką surówkę.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Witam w klubie Łucjo.
UsuńSuper to wygląda, bardzo zdrowo i soczyście :)
OdpowiedzUsuńI wiosennie to tez ważne. Pozdrawiam Klaudio.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.