wtorek, 13 marca 2018

Surówka z białej kapusty z porem i jabłkiem

FIT
Zdrowych i pysznych surówek nigdy dość, tym razem posiekałam to co miałam w lodówce i tak padło na kapustę, pora i jabłko.
Niby klasyk ale tym razem dodałam majonez wegański z aquafaby czyli z wody z ciecierzycy i dzięki temu ma inny, bardziej wyrazisty smak.
Pokosztujcie i takiej surówki, zapraszam.
Surówka z białej kapusty z porem i jabłkiem.

Składniki:
  • 1/4 główki białej kapusty
  • 1 średni por - biała część
  • 1 jabłko
  • 1 marchewka
  • sól morska
  • pieprz czarny mielony
  • 2 - 3 łyżki majonezu wegańskiego z aquafaby
Przygotowanie surówki:
  • Poszatkowałam drobno kapustę a pora umyłam pod bieżącą wodą i pokroiłam w plasterki.
  • Jabłko wraz ze skórką starłam na tarce o grubych oczkach.
  • Wszystko wymieszałam w misce, dodałam sól, pieprz i majonez i wymieszałam.
  • Odstawiłam na 30 minut aby smaki się przegryzły.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Spacerując ulicami Augustowa

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger