Niby klasyk ale tym razem dodałam majonez wegański z aquafaby czyli z wody z ciecierzycy i dzięki temu ma inny, bardziej wyrazisty smak.
Pokosztujcie i takiej surówki, zapraszam.
Surówka z białej kapusty z porem i jabłkiem.
- 1/4 główki białej kapusty
- 1 średni por - biała część
- 1 jabłko
- 1 marchewka
- sól morska
- pieprz czarny mielony
- 2 - 3 łyżki majonezu wegańskiego z aquafaby
Przygotowanie surówki:
- Poszatkowałam drobno kapustę a pora umyłam pod bieżącą wodą i pokroiłam w plasterki.
- Jabłko wraz ze skórką starłam na tarce o grubych oczkach.
- Wszystko wymieszałam w misce, dodałam sól, pieprz i majonez i wymieszałam.
- Odstawiłam na 30 minut aby smaki się przegryzły.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Spacerując ulicami Augustowa |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.