My uwielbiamy na kefirze, maślance, mleczku kokosowym a jako dodatek dżem własnej produkcji, miód, syrop klonowy czy cukier puder.
Polecam takie śniadanie, nie tylko w domu ale idealnie smakuje w szkole czy pracy.
Placki czekoladowe z dżemem z borówki amerykańskiej.
Składniki:
- 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej T 650
- 2 jajka
- 1 szklanka jogurtu naturalnego
- 125 ml mleka
- 100 g rozpuszczonego masła
- 2 łyżeczki sody
- 3 łyżki kakao
- dżem z borówki amerykańskiej
Rozpuściłam i wystudziłam masło.
Do miski wlałam mleko i jogurt, wymieszałam.
Mąkę przesiałam z sodą i kakao, wymieszałam z mlekiem.
Na koniec wlałam rozpuszczone masło i dokładnie wymieszałam.
Piekłam placki na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Podałam z dżemem z borówki amerykańskiej.
Smacznego.
Źródło.
"Podróże małe i duże"
Muzeum Kinematografii w Łodzi |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.