Potem wystarczy chwilę poczekać aby smaki się przegryzły i zajadamy pyszne danie.
Dla mnie idealna do pracy, znakomita również będzie do szkoły.
Polecam serdecznie.
Kolorowa sałatka.
Składniki:
- 2 - 3 liście kapusty pekińskiej różowej
- 1/2 szklanki groszku zielonego konserwowego
- 2 pieczone papryki
- 5 cm ogórka zielonego
- 5 cm białej rzodkwi
- 4 pomidory koktajlowe żółte
- 4 pomidory koktajlowe czerwone
- sól morska
- 1 łyżeczka suszonego tymianku cytrynowego
- 1/2 łyżeczki syropu z daktyli
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
Umyłam warzywa, groszek odcedziłam, obrałam białą rzodkiew.
Pokroiłam w paski kapustę i paprykę.
Paprykę miałam ze słoika, jeśli takowej nie macie, wystarczy świeżą paprykę nadziać na widelec i piec nad ogniem aż skórka się zwęgli, potem obrać i pokroić.
Rzodkiew i ogórka ze skórką pokroiłam w kostkę.
Pomidorki poprzekrawałam na połówki.
Wszystkie warzywa umieściłam w misce, dodałam sól, tymianek, syrop daktylowy, ocet i oliwę, wymieszałam i sałatka gotowa.
Jeszcze postała 10 minut aby smaki się przegryzły.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Muzeum Kinematografii w Łodzi |
Wszystkie gadżety z bajek można oglądać w Muzeum Kinematografii w Łodzi.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.