Od razu przyszło mi do głowy aby usmażyć jajecznicę i oto i ona, jest znakomita.
Jeśli tylko staniecie się posiadaczami tej pysznej słoniny, smażcie jajecznicę.
Jajecznica z kiełbasą i soloną litewską słoniną z ziołami.
Składniki:
- 30 g płatków słoniny solonej z ziołami
- 6 jaja
- 1 cebula czosnkowa
- 2 kiełbaski śląskie
- sól morska
- pieprz czarny
- szczypiorek
- kiełki rzeżuchy
Najpierw pokroiłam w cieniutkie plasterki słoninę.
Wysmażyłam ją na suchej patelni aż stała się przezroczysta.
Posiekałam cebulę i pokroiłam kiełbasę w plasterki.
Na wytopionym tłuszczu usmażyłam cebulę i kiełbasę.
Jaja rozbełtałam w misce z solą i pieprzem, wlałam na patelnię i mieszając wysmażyłam jaja w stopniu jaki lubię, czyli dość wysmażone.
Na talerzu posypałam posiekanym szczypiorkiem i kiełkami rzeżuchy.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Sikorka na śniadaniu |
Jak ktoś wie niech pisze.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.