Wykorzystujecie mrożonki? ja często ale i tak nazbyt rzadko.
Mrożonki to warzywa i owoce zamrożone w największej swojej świetności z mnóstwem witamin i wszelakich ochów i achów.
Dlatego są teraz lepszym rozwiązaniem niż pomidory sztucznie pędzone czy inne dobrodziejstwa.
Tym razem użyłam mieszanki wiosennych warzyw.
Dorada z grilla i bukiet wiosennych warzyw.
Składniki:
- 2 dorady
- sól czarna himalajska
- pieprz świeżo mielony
- olej do posmarowania ryby
- plastry cytryny
- 450 g - 1 paczka mieszanki wiosennych warzyw
- 1 łyżka oleju do warzyw
- sól morska do warzyw
Ryby umyłam, osuszyłam i natarłam w środku pieprzem i czarną solą himalajską, włożyłam do środka plastry cytryny.
Z wierzchu natarłam rybę olejem.
Rybę grillowałam z obu stron po około 10 - 12 minut aż mięso zaczęło odchodzić od kości.
Na patelni rozgrzałam olej, wrzuciłam zamrożone warzywa, lekko posoliłam i dusiłam pod przykryciem kilka minut aż warzywa zmiękły.
Podałam rybę z plasterkami cytryny i warzywami.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Jesteśmy w Augustowie |
6 komentarze
Wygląda pysznie, wieki nie jadłam dorady :)
OdpowiedzUsuńCzas to zmienić, polecam, jest delikatna i taka smakowita.
UsuńA to ciekawe, ze brukselka to wiosenne warzywo...
OdpowiedzUsuńLubimy się czepiać? Anonimie?
UsuńDorotko-wygląda pysznie :) pozdrawiamy
OdpowiedzUsuńDziękuję i pozdrawiam Gosiu.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.