Dziś szybkie i pyszne placuchy, idealne na śniadanie czy na drugie śniadanie do pracy czy szkoły.
Polecam gorąco.
Placuszki plantanowo - kokosowe.
Składniki:
- 4 bardzo dojrzałe plantany
- 2 jaja
- 2 pełne łyżki mąki z samopszy
- 4 pełne łyżki mąki kokosowej
- 1 łyżeczka sody
- olej do smażenia
- sos czekoladowy do podania
Plantany obrałam ze skóry, włożyłam do miski, rozgniotłam widelcem.
Dodałam do nich mąkę kokosową i z samopszy oraz jaja i wymieszałam.
Na koniec dodałam sodę i jeszcze raz dokładnie wymieszałam.
Na patelni rozgrzałam odrobinę oleju i nakładałam łyżką porcje masy.
Smażyłam z obu stron na złoty kolor.
Podałam z sosem czekoladowym.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Wystawa storczyków w Łódzkiej Palmiarni |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.