Dlatego zupa która dziś przedstawiam jest idealna aby temu wszystkiemu zapobiec i wzmocnić organizm i go uodpornić.
Polecam gorąco bo zupa jest pyszna i zdrowa, jedzmy ją aby nie chorować.
Zupa czosnkowo - chrzanowa.
Składniki:
- 1000 ml bulionu warzywnego
- 50 ząbków upieczonego czosnku
- 2 cebule
- 1 łyżka oliwy
- pieprz czarny
- tymianek suszony ok. 1 łyżeczki
- bazylia suszona ok. 1 łyżeczki
- 1/2 szklanki świeżo startego korzenia chrzanu
- sól morska
- cebulka prażona do podania
- pestki dyni
- Czosnek obrałam z łupinek, wsypałam do naczynia do zapiekania, nakryłam folią aluminiową i piekłam w 180 C przez 40 minut aż całkiem zbrązowiał.
- Czosnek tak upieczony jest kremowy i słodki, nie obawiajcie się tej ilości.
- Starłam na tarce chrzan, jak nie macie świeżego dajcie ze słoika.
- Cebulę drobno posiekałam i podsmażyłam na oliwie.
- Teraz do garnka wlałam bulion, dodałam czosnek, cebulę, tymianek, bazylię, sól i pieprz i podgrzałam aby zupa była ciepła, po czym zmiksowałam na krem.
- Na koniec dodałam do zupy chrzan i ponownie podgrzałam.
- Podałam zupę z prażoną cebulką i natką pietruszki oraz podpieczonymi pestkami dyni.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Samiec - dzwoniec |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.