Użyłam tutaj placków tortilli meksykańskich i puszki chili con carne Bonduelle.
Szybko i smacznie, energii do obiadu wystarczy, polecam.
Śniadanie po meksykańsku.
Składniki:
- 4 tortille meksykańskie
- 1 puszka chili con carne - 425 ml - Bonduelle
- 4 jaja
- 2 łyżki octu
- posiekana natka pietruszki
- mała czerwona cebula
- 1 duży pomidor
- Podgrzałam zawartość puszki.
- Na suchej patelni podgrzałam tortille, pokroiłam je na trójkąty.
- Pomidora pokroiłam w półplastry, cebulę w piórka.
- Do garnka wlałam wodę, dolałam ocet, zagotowałam.
- Do wrzącej wody wbiłam jajo i zakręciłam wodę tworząc wir.
- Jajo gotowałam 3 minuty.
- Na talerzu rozłożyłam tortille, ułożyłam chili con carne, plastry pomidorów, cebulkę i posypałam natką pietruszki.
- Na wierzchu ułożyłam jajo w koszulce.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Bazylika Katedralna Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny w Pelplinie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.