Pyszne śniadanie dziś miałam, roladki nie dość że są cudnej urody to jeszcze smakują wybornie.
Zamiast tradycyjnego pasztetu polecam zrobić takie roladki, oczy się cieszą a brzuch jeszcze bardziej.
Roladki serowe w liściach kapusty czerwonej.
Składniki:
- 10 liści kapusty czerwonej
- 200 g sera ricotta
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka posiekanego koperku
- sól morska
- pieprz do smaku
- 1 łyżeczka chrzanu
Liście kapusty zalałam wrzątkiem w garnku, blanszowałam 3 - 4 minuty.
Odcedziłam, wystudziłam, odcięłam nerwy kapuściane tak jak na gołąbki.
Dwa liście pokroiłam w paseczki.
Ser włożyłam do miski, dodałam posiekany koperek, chrzan, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz do smaku, wymieszałam.
Na każdym liściu układałam porcję sera, rozłożyłam równo na liściu, na serze ułożyłam kostkę z kapusty i zwinęłam roladę tak jak na gołąbki.
Roladki schłodziłam w lodówce a potem kroiłam na kawałki i podałam z pieczywem.
Smacznego.
Przepis z Be Active.
"Podróże małe i duże"
Akacja - wspomnienia - czerwiec 2017 |
2 komentarze
wyglądają obłędnie!
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.