W rezultacie pyszny obiad na stole.
Szybko się robi, szybko smaży i szybko znikają, polecam gorąco.
Roladki indycze z serami dwoma.
Składniki: 4 porcje
- 800 g piersi z indyka
- 1/2 czerwonej papryki
- 50 g sera gouda
- 80 g sera pleśniowego - ja dałam gold
- kilka listków oregano
- olej do posmarowania mięsa i smażenia
Mięso umyłam, osuszyłam i pokroiłam na plastry 1 cm w poprzek włókien.
Każdy plaster rozbiłam tłuczkiem do mięsa na cienkie plastry.
Paprykę starłam na tarce o grubych oczkach, starłam też ser gouda.
Każdy plaster mięsa posmarowałam olejem, ułożyłam na nim trochę startej papryki, startego sera gouda i kilka pokruszonych kawałków sera pleśniowego, ułożyłam listki oregano.
Każdy płat zwinęłam w roladkę.
Smażyłam rolady na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor.
Podałam z cytrynowymi boczniakami smażonymi na maśle.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Wystawa storczyków - Łódzka Palmiarnia |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.