Wystarczy wszystko dokładnie zmiksować a potem zajadać bez wyrzutów sumienia.
Awokado ma dużo tłuszczu w sobie ale jet on zdrowy, dobrze przyswajany przez organizm i szybko spalany.
Oregano poprawia trawienie i pachnie obłędnie.
Zaczynamy miksowanie?
Robicie takie pasty?
Śniadaniowa pasta.
Składniki:
- 1 duże dojrzałe awokado
- sok z 1/2 cytryny
- sól różowa himalajska
- szczypta pieprzu cytrynowego
- listki z 7 gałązek oregano
- 3 ząbki czosnku
- Do kielicha blendera wrzuciłam obrane i wydrążone łyżką awokado.
- Dodałam sól, pieprz, listki oregano a także sok z cytryny.
- Zmiksowałam całość na gładki krem.
- Przełożyłam do słoika, schłodziłam w lodówce.
- Idealna pasta do chleba czy jako dip do warzyw.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Kwiat czeremchy - maj 2017 |
6 komentarze
uwielbiam awokado samo w sobie, z oregano musi być ciekawe :)
OdpowiedzUsuńTo prawda, jest pyszne, pachnące i smakowite.
UsuńMożna posmakować i jeszcze się upiększyć:)))Pozdrawiam serdecznie i miłego popołudnia życzę:))
OdpowiedzUsuńTo fakt, miłego Reniu.
UsuńUwielbiam wszelkie pasty w szczególności na chrupkim pieczywie ;)
OdpowiedzUsuńSycą i karmią witaminami, w większości przypadków. To idealne połączenie z chrupkim pieczywem.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.