I tak oto powstała pyszna sałatka, zdrowa i aromatyczna.
Ja użyłam tutaj majonezu wegańskiego z aquafaby ale jak lubicie tradycyjny, też będzie ok.
Zachęcam do wypróbowania przepisu.
Kolorowa sałatka.
Składniki:
- 500 g fioletowych ziemniaków
- 4 duże liście kapusty pekińskiej fioletowej
- 3/4 szklanki kukurydzy konserwowej
- 3 dymki ze szczypiorem
- 6 - 8 małych jaj
- sól morska
- pieprz czarny
- 1/2 szklanki wegańskiego majonezu lub tradycyjnego
- Ziemniaki umyłam i ugotowałam w osolonej wodzie w mundurkach.
- Potem wystudziłam i obrałam, pokroiłam na cząstki.
- Kapustę pekińską pokroiłam w paseczki.
- Osączyłam kukurydzę z zalewy, posiekałam dymkę wraz ze szczypiorem.
- Jaja ugotowałam na twardo, ostudziłam, obrałam i pokroiłam na ósemki.
- Wszystkie składniki wymieszałam delikatnie w misce, dodałam sól, pieprz i majonez i wymieszałam.
- Sałatkę odstawiłam na 30 minut aby smaki się przegryzły.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Las Bełdów |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.