Pstrąg sam w sobie jest mega pyszną rybą więc stwierdziłam że nie popsuję go za bardzo i tylko go grillowałam.
Odpowiednie dodatki zrobiły swoje, zapraszam.
Jadacie ryby?
Grillowany pstrąg tęczowy.
Składniki: 2 porcje
- filet z pstrąga ok. 500 g
- sól różowa himalajska
- pieprz cytrynowy
- oliwa z oliwek
- koperek
- cząstki cytryny
Osuszyłam filet z pstrąga i skropiłam go oliwą.
Posypałam solą, oprószyłam pieprzem cytrynowym.
Na rozgrzaną płytę grillową bądź patelnię położyłam rybę od strony skóry najpierw
i grillowałam po 3 minuty z każdej strony.
Podałam rybę z koperkiem i cząstkami cytryny.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Listopadowy las |
Piękne słońce, garstka grzybów, śpiewające ptaki, ciepło jak na ten czas bo 12 stopni, cudny odpoczynek.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.