Idealna na śniadanie, obiad czy kolację.
Ja zawsze słuszną porcję zabieram do pracy, jest pyszna i pożywna.
Polecam wszystkim pożeraczom sałatkowym.
Sałatka z fetą.
Składniki:
- 4 średnie pomidory
- 2 szalotki
- 1 długi ogórek
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 200 g sera feta
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- sól morska
- pieprz świeżo mielony
Wszystkie warzywa umyłam i osuszyłam.
Pomidory ze skórką i ogórka ze skórką pokroiłam w kostkę.
Z papryki usunęłam gniazda nasienne i pokroiłam je w paseczki.
Posiekałam szczypiorek a szalotkę drobno pokroiłam.
Doprawiłam warzywa solą i pieprzem i wymieszałam.
Na koniec skropiłam sałatkę oliwą i octem, wymieszałam.
Na wierzch pokruszyłam fetę, można też zetrzeć ją na tarce o grubych oczkach.
Posypałam posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Sztutowo |
Kolejne marzenie spełnione, i choć było wietrznie, mżyło, było pięknie.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.