Z koperkiem i pomidorem smakują wybornie.
Pracy mało a efekt zachwycający, polecam gorąco.
Kanapki z masłem anchois.
Składniki:
- 10 filecików anchois
- 200 g miękkiego masła
- 2 małe posiekane szalotki
- 1/3 szklanki dobrej oliwy z oliwek
- pumpernikiel albo chleb żytni pełnoziarnisty
- 1 pomidor
- kilka gałązek koperku
- szczypiorek do posypania
Przygotowanie :
- Do misy blendera włożyłam miękkie masło, fileciki ryby, posiekaną szalotkę oraz oliwę i zmiksowałam na gładkie masło.
- Masło włożyłam do lodówki na 30 minut.
- Posmarowałam masłem chlebki, udekorowałam plastrem pomidora, posiekanym szczypiorkiem i gałązkami koperku.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Purchawki |
Jada się białe młode grzyby, smakują wybornie.
Ja odkryłam je w sierpniu.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.