Robi się szybko, 5 - 10 minut wystarczy i szybko będą znikały.
Zabierajcie się do robienia kostki, pysznej i zdrowej.
Zajadajcie ją bez wyrzutów sumienia, Sylwester wszak jest raz do roku.
Czekoladowa kostka z kaszy jaglanej.
Składniki:
- 50 g masła
- 4 łyżki miodu
- 200 g gładkiego masła orzechowego
- 100 g ekspandowanej kaszy jaglanej czyli 3 pełne szklanki
- 90 g czekolady deserowej
- W garnku umieściłam masło, miód i podgrzewałam aż masło się rozpuściło i połączyło z miodem.
- Dodałam teraz masło orzechowe i ponownie podgrzewałam na maleńkim ogniu aż składniki się połączyły.
- Na koniec dodałam posiekaną czekoladę i jeszcze chwilę podgrzewałam do jej rozpuszczenia, ciągle mieszałam.
- Teraz wyłączyłam ogień i wsypałam do garnka kaszę ekspandowaną, dokładnie wymieszałam aby składniki dobrze się połączyły.
- Wyłożyłam masę do naczynia płaskiego o brzegu ok. 20 cm, wyłożonego folią spożywczą.
- Masę wyrównałam i dokładnie docisnęłam aby nie było pęcherzy powietrza.
- Wstawiłam naczynie do lodówki na 2 godziny.
- Potem wyjęłam, pokroiłam w kostkę lub jak chcecie i deser gotowy do częstowania gości.
Źródło.
"Podróże małe i duże"
W łódzkiej Palmiarni |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.