Jest mega aromatyczna i łyżeczka dodana do potrawy nadaje jej jedyny i niepowtarzalny smak.
To bomba smakowa, nie potrzeba żadnych polepszaczy ani zgubnych kostek rosołowych.
Pasta lubczykowa.
Składniki:
- 120 g lubczyku - liści i łodyżek
- 20 g soli morskiej
- 4 - 5 łyżek oliwy
- 1 ząbek czosnku
Umyłam i osuszyłam liście i łodyżki.
Liście włożyłam do blendera a łodyżki posiekałam i też dodałam do blendera.
Dodałam posiekany czosnek i sól, zmiksowałam ponownie.
Teraz dolewałam oliwy i miksowałam aby powstała pasta.
Pastę zapakowałam do słoika i włożyłam do lodówki.
Dodaję do wszystkiego aby dania miały smak i aromat.
Smacznego.
Przepis z archiwum.
"Podróże małe i duże"
Ciechocinek |
2 komentarze
No proszę jakie dobre jedzonko można zrobić z lubczyku:))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńDobre, aromatyczne i zdrowe, polecam gorąco.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.