Chrupiąca grzanka i soczyste pomidory, idealna kanapka na śniadanie.
Polecam spróbować, Hiszpanie się nią zajadają a ja Wam powiem że ja też.
Pan con tomate czyli hiszpańska kanapka z pomidorami.
Składniki:
- kromki chleba lub bagietki
- pomidory długie Lima lub malinowe
- ząbek czosnku
- oliwa z oliwek
- sól
- plasterki chorizo
Kromki chleba skropiłam oliwą i podpiekłam na patelni.
Można je opiec w tosterze czy piekarniku.
Każdy kawałek chleba natarłam przekrojonym ząbkiem czosnku.
Pomidory starłam na tarce o drobnych oczkach i ułożyłam je na kanapce, posoliłam i nałożyłam plaster chorizo.
Weganie mogą zajadać bez kiełbasy.
Zajadamy od razu bo chleb może nasiąknąć sokiem z pomidorów, pyszności.
Smacznego.
Przepis kuchni hiszpańskiej.
"Podróże małe i duże"
Krzywy Wieża w Toruniu |
Powiem Wam że nie wszyscy ustali ha ha.
2 komentarze
Mniam, schrupałabym taką grzankę na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńPolecam do spróbowania.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.