Polecam na obiad, śniadanie czy wczesną kolację, idealna kanapka.
Jeśli zapakujecie do pracy czy szkoły wszyscy będą zadowoleni.
Indyjska kanapka z kurczakiem i piklami.
Składniki:
- 2 indyjskie chlebki nan
- pikle z ogórków
- 1 filet z kurczaka
- 1 łyżeczka przyprawy gyros
- 1 czerwona cebula
- 1 pomidor czarny kumaty
- kostki sera feta - 50 g
- listki bazylii
- listki tymianku
- kilka łyżek pasztetu grzybowego lub innego smarowidła
Filet z kurczaka pokroiłam w paseczki, posypałam przyprawą do gyrosa i podsmażyłam na rozgrzanym oleju.
Podgrzałam w piekarniku chlebki nan.
Gorące posmarowałam pasztetem grzybowym.
Ułożyłam paski kurczaka, pikle z ogórków, piórka czerwonej cebuli, listki bazylii i tymianku oraz plastry pomidora.
Na wierzchu ułożyłam kawałki sera feta.
Podałam gorące.
Przepis kuchni indyjskiej.
"Podróże małe i duże"
Podgrzybek brunatny |
Bliżej mu do prawdziwka niż innego grzyba.
Pyszny grzyb, ceniony w kuchni.
4 komentarze
No świetne połączenie i ten super chlebek, lubię
OdpowiedzUsuńJa tez lubię, dziękuję.
UsuńPodoba mi się twój blog chlebek super
OdpowiedzUsuńDziękuję ale komu?
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.