Polecam teraz jesienią aby wzbogacić organizm w cenne minerały i witaminy.
Zasmakuje Wam na pewno.
Sałatka z kaszy jaglanej, grillowanej cukinii i papryki.
Składniki:
- 4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 średnia cukinia
- sól ziołowa
- 1 czerwona papryka
- 1 puszka soczewicy gotowanej na parze - 425 ml, miałam Bonduelle
- 15 ciemnych oliwek kalamata
- 1 łyżka oleju lnianego
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka kremu balsamicznego ciemnego
- sól prowansalska do smaku
- 2 - 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
Paprykę pokroiłam w paski, włożyłam do dużej miski.
Cukinię pokroiłam w plasterki, posypałam solą ziołową i grillowałam na posmarowanej olejem patelni grillowej z obu stron, przestudziłam i dodałam do miski.
Do miski trafiła również soczewica z puszki.
Ta od Bonduelle nie ma zalewy więc nie trzeba odcedzać.
Oliwki obrałam z pestek i pokroiłam w plasterki, dodałam do reszty warzyw.
Do miski trafiła w końcu ugotowana kasza jaglana, sos sojowy, sól prowansalska do smaku, olej lniany oraz krem balsamiczny.
Wszystko razem dokładnie i delikatnie wymieszałam, posypałam natką pietruszki.
Gotowa do podania, polecam.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Tu zaczyna się rzeka Rospuda |
Przepiękne miejsce godne obejrzenia.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.