Papryka ma bardzo dużo witaminy C więc warto ją zajadać pod różnymi postaciami aby zimą cieszyć się wspaniałą odpornością.
U mnie dzisiaj w postaci sałatki.
Sałatka z czerwonej papryki.
Składniki:
- 350 g czerwonej papryki
- 150 g cebuli
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka przyprawy do wieprzowiny
- 1/2 pęczka bazylii
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka musztardy barmańskiej
- świeżo mielony pieprz
- sól morska do smaku
- szczypta cukru
Paprykę sparzyłam wrzątkiem, zdjęłam skórkę a potem, obrałam i pokroiłam w kostkę.
Drobno pokroiłam cebulę, włożyłam ją na sito i sparzyłam wrzącą wodą.
Jak cebula ostygła zmieszałam ją z papryką, dodałam posiekaną bazylię i przyprawę do wieprzowiny, wymieszałam.
Teraz dodałam oliwę, sól, cukier, pieprz musztardę oraz koncentrat i dokładnie wymieszałam.
Odstawiłam sałatkę na 15 minut aby smaki się przegryzły.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Paprocie w Mikołajewicach |
Cudny widok.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.