Te które dziś przedstawiam są mega pyszne, szybkie do zrobienia i znikają szybko z talerzy.
Zachęcam do wypróbowania przepisu.
Pierogi leniwe.
Składniki: 4 porcje
- 750 g twarogu półtłustego
- 255 - 260 g mąki pszennej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 5 jaj
- sól do smaku
- parmezan do posypania
- bułka tarta
- masło klarowane
- Do miski wkruszyłam ser, dodałam jaja i wymieszałam.
- Teraz do miski wsypałam mąkę, dodałam szczyptę soli i zagniotłam zwarte ciasto.
- Ciasto lekko się klei więc aby zrobić kulki wystarczy ręce zanurzyć w mące, wtedy kulki robi się bez problemu.
- Pierogi gotowałam w osolonej wodzie przez 3 - 4 minuty od momentu wypłynięcia.
- Masło rozpuściłam na patelni i zasmażyłam na nim bułkę tartą.
- Starłam na tarce parmezan.
- Kluski podałam polane zasmażoną bułką i posypane parmezanem.
Przepis z archiwum.
"Podróże małe i duże"
Pilica - Spała |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.