Energii wtedy starczy nam do obiadu i spokojnie możemy funkcjonować.
Owsianka to zawsze dobry pomysł aby wzbogacić nasze menu o mnóstwo białka i błonnika.
Użyłam tutaj fig w syropie z puszki a są one małe i soczyste, wyglądają całkiem jak agrest.
Lubicie takie śniadania?
Owsianka winogronowa z figami.
Składniki: 3 porcje
- 3 szklanki płatków owsianych
- 1 puszka - 400 ml mleczka kokosowego
- 250 ml mleka krowiego
- 1 puszka - 415 g fig w syropie
- 200 ml soku z winogron ciemnych
- garść orzechów laskowych
- ziarno kakaowca do posypania
Płatki owsiane wsypałam do garnka, wlałam mleczko kokosowe i mleko krowie, wymieszałam i pozostawiłam na 30 minut.
Potem do garnka wlałam sok z winogron i gotowałam 5 minut aby płatki się rozkleiły.
Przełożyłam do miseczek, posypałam orzechami, ułożyłam figi osączone z syropu i posypałam zmielonym, prażonym ziarnem kakaowca.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Pieprznik jadalny |
Tyle kurek jeszcze nie było jak pamiętam, a w tym roku wysyp.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.