Jednak kukurydza grillowana powala na kolana nawet tą gotowaną.
Grillowanie wydobywa z niej naturalną słodycz i dzięki temu jest jeszcze bardziej smakowita i aromatyczna.
Można ją podawać jako dodatek do różnych dań albo zjadać samą.
Grillowane kolby kukurydzy.
Składniki:
- 3 kolby kukurydzy cukrowej z liśćmi
- sól morska
- pieprz czarny świeżo mielony
- roztopione masło do podania
Kolby kukurydzy włożyłam do miski, zalałam zimną wodą i moczyłam 20 minut, po czym wyjęłam, wysuszyłam.
Kolby kukurydzy ułożyłam razem z listkami na grillowej patelni, posoliłam i oprószyłam pieprzem i grillowałam 20 minut, obracając ją jak tylko zrumieni się z jednej strony.
Gorącą polałam rozpuszczonym masłem.
Można ją podawać do mięs, potrawek, curry, indyjskiego dalu i zupy albo zajadać samą i mnie taka najbardziej smakuje.
Smacznego.
Przepis wszech obecny.
"Podróże małe i duże"
Borowik szlachetny |
6 komentarze
Uwielbiam kukurydzę w własciwie każdej postaci, super!
OdpowiedzUsuńTa grillowana jest bardziej soczysta i chrupiąca, pozdrawiam.
UsuńTeż lubię kukurydzę:))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńSmaczna, aromatyczna i chrupiąca, pyszna. Pozdarawiam Reniu.
UsuńJeszcze nie próbowałem kukurydzy grillowanej, jestem ciekawy jak ona smakuje, dzięki za inspirację :)
OdpowiedzUsuńSmakuje obłędnie, polecam ugrillować kolby i zajadać.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.