Kilka składników na patelnię a potem gotuję makaron i danie praktycznie gotowe.
Tutaj zużyłam końcówek makaronu z buraczkami i oregano, dodajcie swój ulubiony.
Tym razem moje ulubione składniki czyli szparagi i owoce morza, idealne połączenie.
Tagliatelle ze szparagami i owocami morza.
Składniki:
- 100 g makaronu tagliatelle z burakami
- 100 g makaronu tagliatelle z oregano
- 270 g mieszanki owoców morza
- 1 pęczek zielonych szparagów - 500 g
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oliwy
- 2 - 3 łyżki startego sera cheddar
- sól morska
- pieprz świeżo mielony
- Na patelni rozgrzałam oliwę i podsmażyłam na niej posiekany czosnek i mieszankę owoców morza.
- Smażyłam jakieś 5 minut.
- Szparagom odłamałam zdrewniałe końcówki i pokroiłam je na mniejsze kawałki, wrzuciłam na patelnię.
- Smażyłam kolejne 5 minut.
- Ugotowałam makaron al'dente i wymieszałam z zawartością patelni.
- Doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
- Na talerzu posypałam startym serem.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Drozd śpiewak |
Zamieszkuje lasy, ogrody i parki.
Jest częściowo gatunkiem wędrownym a śpiewakiem jest zacnym.
Jego trele słychać w całym parku.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.