Mięso przyrządzone na grillu jest soczyste, mięciutkie, idealne dla każdego wielbiciela mięsa.
Polecam na szybki obiad.
Podałam z czipsami z plantana i sałatą ze śmietaną.
Stek bavette z grilla z czipsami z plantana.
Składniki:
- stek bavette - około 500 g mięsa
- sól niebieska perska
- świeżo mielony czerwony pieprz malgaski
- olej do posmarowania steku
Mięso natarłam olejem i świeżo mielonym pieprzem czerwonym.
Na rozgrzanej patelni grillowej położyłam mięso, posoliłam i smażyłam 4 minuty z każdej strony a potem mięso nakryłam folią aluminiową i pozostawiłam na 5 minut aby mięso odpoczęło.
Podałam mięso z czipsami z plantana i sałatą ze śmietaną.
Idealnie również będzie podać z pieczonymi ziemniakami lub kaszą.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Spływ kajakowy Pilicą |
Można zaobserwować całe grupy turystów i sportowców radujących się na widok pięknych meandrów rzeki.
2 komentarze
Teraz kiedy zrobiło się chłodniej takie danie pyszne:))))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńTo prawda, my jemy więcej mięsa jesienią i zimą kiedy potrzeba więcej energii. Pozdrawiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.