Tym razem zmieliłam je krótko w młynku a dzięki temu zdrowe i pyszne placuszki powstały.
Polecam gorąco na pożywne śniadanie.
Placuszki bananowe z płatkami owsianymi.
Składniki:
- 100 g płatków owsianych górskich
- 100 g mąki pszennej T 650
- 380 g jogurtu naturalnego
- 130 ml mleka
- 2 jaja
- 2 duże, dojrzałe banany
Płatki wsypałam do młynka do kawy i krótko zmieliłam tak aby powstała gruba, ziarnista mąka.
Wymieszałam ją z mąką pszenną, jogurtem, mlekiem i jajami a także z rozgniecionymi widelcem bananami.
Odstawiłam ciasto na 10 minut aby odpoczęło.
Na patelni rozgrzałam olej i nakładałam porcje ciasta, smażyłam z obu stron na złoty kolor.
Placki układałam na ręczniku papierowym aby osączyć je z nadmiaru tłuszczu.
Podałam z masłem orzechowym i dżemem z mirabelek.
Smacznego.
Przepis z archiwum.
"Podróże małe i duże"
Narcyzy i tulipany |
Jesień choć piękna to wiąże się ze schyłkiem czegoś pięknego.
Czasami tak mam.
2 komentarze
ja bym je wcinała z miodem i płatkami migdałowymi. albo jogurtem naturalnym. pycha!
OdpowiedzUsuńTaż byłoby pysznie Zuza.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.