Idealna pasta do maczania w niej słupków warzyw.
Idealna pasta do jedzenia łyżeczką.
Nadaje się zatem na śniadanie, obiad i kolację.
Pasta paprykowa z awokado.
Składniki:
- 2 owoce awokado
- 2 ząbki czosnku
- sól do smaku
- 1 duża papryka konserwowa
Do misy blendera włożyłam osączoną z zalewy paprykę.
Awokado przekroiłam na połówki wzdłuż, wyjęłam pestki i łyżką wyjęłam miąższ, włożyłam do misy blendera.
Dodałam posiekany czosnek.
Zmiksowałam całość na gładki krem.
Jeśli trzeba doprawcie solą do smaku.
Przechowuje się w lodówce do 2 tygodni ale tyle u mnie nigdy nie wystała.
Wiem od znajomych.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Rezerwat przyrody "Niebieskie Źródła" |
4 komentarze
Na pewno wypróbuje:-)
OdpowiedzUsuńGarnek, polecam ten przepis, będzie smakowało.
Usuńjuż widzę jak wyjadam ją łyżeczką. na jeden raz! :)
OdpowiedzUsuńWizualizujesz? a jakby tak naprawdę ją zajadać? Polecam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.