W skład przyprawy wchodzą: curry, papryka słodka, gorczyca, pieprz czarny, cebula, czosnek, sól i cukier.
Przyprawa nadaje potrawom charakterystycznego, orientalnego smaczku.
Wypróbujcie koniecznie.
W połączeniu w rybą spisała się znakomicie.
Flądra pieczona z przyprawą bosforską.
Składniki:
- 1 duży filet z flądry
- 1 łyżka przyprawy bosforskiej
- 1 łyżka oliwy
Rybę umyłam, osuszyłam i natarłam oliwą i przyprawą, pozostawiłam na 15 minut.
Potem przełożyłam rybę do naczynia do zapiekania i piekłam w piekarniku nagrzanym do 180 C z opcją grzania góra/dół przez 10 minut i 5 minut pod grillem.
Podałam z pieczywem i surówką.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Rezerwat "Niebieskie Źródła" |
Obok rezerwatu można zwiedzić Skansen Rzeki Pilicy a także wielbiciele kajaków mogą wziąć udział w spływach kajakowych.
4 komentarze
Znów fajne danie:)))często Twoje przepisy zapisuję i sięgam po niekiedy barak weny:)))zawsze się sprawdzają:)))pozdrawiam serdecznie:)))
OdpowiedzUsuńJak miło czytać takie słowa Reniu, dziękuję.
UsuńSuper propozycja, lubię ryby i chętnie skorzystam z przepisu, pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńPolecam bardzo gorąco.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.