U mnie na grzance wylądowała suszona na powietrzu, solona wołowina, dojrzewająca przez 3 miesiące, bresaola.
Ser kaszkawał to długodojrzewający ser z mleka owczego lub krowiego, bardzo popularny we Włoszech jako Cacciocavallo.
Bruschetta z bresaolą i kaszkawałem.
Składniki:
- kromki ulubionego chleba
- oliwa z oliwek
- czosnek do smarowania
- plastry sera kaszkawał
- plastry wołowiny bresaola
Salsa:
- 1 szalotka
- 1 mała cebulka
- 2 średnie pomidory
- 4 ogóreczki konserwowe
- kilka gałązek bazylii
- sól niebieska perska
Najpierw zrobiłam salsę czyli drobniutko posiekałam pomidora, cebulę, szalotkę i ogórki.
Dodałam posiekaną bazylię, posoliłam.
Kromki chleba skropiłam oliwą i podsmażyłam na suchej patelni.
Gorące grzanki natarłam przeciętym na pół czosnkiem.
Teraz nałożyłam na grzanki plaster sera a na niego plaster wołowiny.
Na wołowinę ułożyłam porcję salsy.
Grzanki gotowe.
Smacznego.
Przepis kuchni włoskiej.
"Podróże małe i duże"
Pilica |
Jest niezwykle urodziwa, piękne meandry rzeki zachęcają do sportów kajakowych. tutaj w Spale.
2 komentarze
Nono:)) Wygląda świetnie ;p
OdpowiedzUsuńA jak smakuje pysznie, polecam na śniadanie.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.