Owoce morza z makaronem spaghetti smakują zawsze dobrze.
Tym razem dodałam do makaronu carpaccio z ośmiornicy i w ten oto sposób pyszny obiad na stole był w kilkanaście minut.
Szybko nie oznacza wcale że nie smacznie, szybko czasami oznacza przepysznie.
Polecam gorąco.
Spaghetti z owocami morza.
Składniki:
- 1 opakowanie - 150 g carpaccio z ośmiornicy
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- 100 ml białego wytrawnego wina
- 250 g makaronu spaghetti
- garść posiekanej natki pietruszki
- sól morska
- pieprz świeżo mielony
Czosnek pokroiłam w plasterki i podsmażyłam na oliwie, dodałam carpaccio z ośmiornicy, chwilę jeszcze smażyłam.
Wlałam teraz na patelnię wino i gotowałam aż wino odparowało.
Makaron ugotowałam al'dente, odcedziłam i włożyłam na patelnię.
Wymieszałam, posoliłam i oprószyłam pieprzem.
Na talerzu posypałam posiekaną natką pietruszki.
Przed podaniem skropiłam oliwą.
Smacznego.
Przepis kuchni włoskiej.
"Podróże małe i duże"
Ławeczka w parku |
Uwielbiam fotografować ławeczki, mają w sobie jakiś taki urok i kryją wiele tajemnic osób na nich siadających.
Ciekawe co mówił ten pan?, a tamta pani czemu była taka radosna?, to bardzo ciekawe.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.