Podgrzana na patelni uwarstwia się, można ją podawać z warzywami, serem, wędliną, smakuje wybornie.
Polecam przysmak kuchni włoskiej.
Piada z Mortadellą i serem.
Składniki: 2 porcje
- 2 chlebki piada
- 4 plastry mortadeli - ja miałam włoską Mortadella Bologna
- 4 - 4 łyżek startego sera Grana Padano
- 6 - 8 listków botwiny
Na suchej patelni ułożyłam piadę a jak się dobrze rozgrzała, posypałam ją połową sera a jak zaczął się topić ułożyłam Mortadellę - 2 plastry
i listki botwiny, złożyłam placek na połowę.
Lekko przydusiłam i przewróciłam na drugą stronę, podsmażyłam i złożyłam na ćwiartki.
Do środka włożyłam jeszcze listki botwiny.
Smacznego.
Przepis kuchni włoskiej.
"Podróże małe i duże"
Klinika uzdrowiskowa "Pod Tężniami" w Ciechocinku |
Masaże, sauny, jacuzzi, siłownia, bicze wodne, fit parki, spacery pod tężniami, łóżka masujące, fotele do masażu, jest w czym wybierać.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.