Czy używacie produktów zamkniętych w puszkach? czy tylko świeżych? te Bonduelle są znakomitej jakości więc używam je często.
Teraz zapraszam na pożywne i smakowite danie.
Meksykański, szybki przysmak.
Składniki:
- 1 puszka fasoli z kukurydzą - 425 ml
- 1 puszka złotej kukurydzy - 212 ml
- 1 puszka pomidorów z bazylią - 400 g
- 1 łyżeczka cukru
- sól morska do smaku
- 1/2 łyżeczki kminku
- 1/2 łyżeczki suszonego czosnku
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1 łyżeczka suszonego majeranku
- 1 łyżeczka suszonej bazylii
- 1 łyżeczka papryki czerwonej
- świeże listki oregano z jednej gałązki
- ryż do podania
- Do garnka włożyłam zawartość puszek razem zalewami, dodałam cukier, sól i roztarte w dłoniach zioła, wymieszałam i gotowałam 5 minut.
- Na koniec dodałam kminek, czosnek i paprykę i gotowałam jeszcze 1 minutę.
- Podałam z ryżem na sypko posypane listkami oregano.
Przepis kuchni meksykańskiej własny.
"Podróże małe i duże"
Mniszek lekarski |
Dmuchawce pięknie zdobią łąki.
4 komentarze
Lubię dania kuchni meksykańskiej, bardzo chętnie spróbuję i tego, jestem ogromna fanką takich smaków ;)
OdpowiedzUsuńGosiu, danie szybkie i pyszne, polecam.
UsuńLubię meksykanskie dania, zawsze wyglądają tak ostro:) Sprawdzę:)
OdpowiedzUsuńPolecam danie, napisz czy smakowało?
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.