niedziela, 6 sierpnia 2017

Meksykański szybki przysmak

Użyłam w daniu produktów z kilku puszek a potem cieszyłam się daniem pysznym i pachnącym rodem z Meksyku.
Czy używacie produktów zamkniętych w puszkach? czy tylko świeżych? te Bonduelle są znakomitej jakości więc używam je często.
Teraz zapraszam na pożywne i smakowite danie.
Meksykański, szybki przysmak.
Składniki:
  • 1 puszka fasoli z kukurydzą - 425 ml
  • 1 puszka złotej kukurydzy - 212 ml
  • 1 puszka pomidorów z bazylią - 400 g
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól morska do smaku
  • 1/2 łyżeczki kminku
  • 1/2 łyżeczki suszonego czosnku
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 1 łyżeczka papryki czerwonej
  • świeże listki oregano z jednej gałązki
  • ryż do podania
Przygotowanie dania:
  • Do garnka włożyłam zawartość puszek razem zalewami, dodałam cukier, sól i roztarte w dłoniach zioła, wymieszałam i gotowałam 5 minut.
  • Na koniec dodałam kminek, czosnek i paprykę i gotowałam jeszcze 1 minutę.
  • Podałam z ryżem na sypko posypane listkami oregano.
Smacznego.
Przepis kuchni meksykańskiej własny.
"Podróże małe i duże"
Mniszek lekarski
Najlepszy miód na przeziębienia robi się właśnie z kwiatów mniszka, po przekwitnięciu idealnym środkiem leczniczym są kłącza.
Dmuchawce pięknie zdobią łąki.

4 komentarze

  1. Lubię dania kuchni meksykańskiej, bardzo chętnie spróbuję i tego, jestem ogromna fanką takich smaków ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię meksykanskie dania, zawsze wyglądają tak ostro:) Sprawdzę:)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger