Efekt? danie przepyszne na talerzu, polecam.
Kasza jaglana z cukinią i botwinką.
Składniki:
- 1 pęczek botwiny
- 500 g ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 średnia cukinia
- 1 łyżka smalcu z gęsi
- sól morska do smaku
- pieprz świeżo mielony
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 2 łyżki sosu sojowego
Botwinę umyłam i pokroiłam na kawałki wraz z listkami.
Cukinię wraz ze skórką pokroiłam w słupki.
Ugotowałam kaszę jaglaną na sypko.
Na patelni rozgrzałam smalec z gęsi i podsmażyłam na niej najpierw łodyżki botwiny i cukinię.
Smażyłam 8 - 10 minut, wlałam ocet i sos sojowy, dodałam listki botwiny posiekane i chwilę razem smażyłam.
Na koniec dodałam kaszę jaglaną, sól i pieprz i wymieszałam, gotowałam chwilę aby kasza się podgrzała.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Muszla koncertowa w Ciechocinku |
Podczas mojego pobytu występował sam Paweł Kukiz ale ja nie widziałam występu.
3 komentarze
ooooo akurat mam te składniki na mieszkaniu! muszę spróbować to zrobić :)
OdpowiedzUsuńPolecam, napisz jak smakowało?
UsuńRobiłem i polecam :) Naprawdę bardzo mi smakowało!
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.