Ta moja przypominała smakiem gruszkę i była soczysta.
Dziś gujawę wykorzystałam do deseru, idealnie pasuje.
Na upalne dni znakomity deser, polecam.
Deser z galaretką i gujawą.
Składniki:
- 1 owoc gujawy
- 5 połówek brzoskwiń z syropu
- 1 galaretka z czarnej porzeczki
- 1 galaretka cytrynowa
Każdą galaretkę wsypałam do osobnej miski, wlałam do każdej po 400 ml wrzącej wody i wymieszałam.
Przestygnięte wstawiłam do lodówki aby stężały.
Galaretkę pokroiłam w kostkę.
Brzoskwinie również pokroiłam w kostkę a gujawę obrałam ze skórki i także pokroiłam w kostkę.
Układałam w pucharkach: najpierw kostki galaretki z czarnej porzeczki, kawałki brzoskwini, galaretkę cytrynową i na wierzchu pokrojoną gujawę.
Gujawa |
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Gujawa |
Warto więc zajadać ją na zdrowie.
2 komentarze
Pysznie wygląda i bardzo elegancko podany:)))Pozdrawiam serdecznie:)))
OdpowiedzUsuńDziękuje pięknie Reniu.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.