Idealnie sycą na długie godziny i nadają energii.
Polecam na śniadanie albo na popołudniową przekąskę.
Bułki zapiekane z mozzarellą i salami.
Składniki:
- 5 - 6 małych bułek
- 125 g - 1 kulka mozzarelli
- 5 - 6 plastrów salami włoskiego Milano
- pomidor
- 1/2 czerwonej cebuli
- listki tymianku
Z każdej bułki ścięłam wierzch tzw. czapeczkę.
Z dolnej części wydrążyłam miąższ.
Na dnie każdej miseczki ułożyłam plasterek mozzarelli, na nim ułożyłam plaster pomidora, potem plaster salami, kilka krążków cebulki i na wierzch ponownie plaster sera, posypałam listkami tymianku.
Nakryłam bułki czapeczką i ułożyłam na blaszce.
Miąższ wydrążony pokruszyłam na blaszce i rozsypałam na blaszce.
Zapiekałam w piekarniku nagrzanym do 180 C z termoobiegiem przez 10 minut.
Posypałam kruszonką z miąższu.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Kwiczoł |
Rankiem tak "hałasowały" że nie sposób było rozmawiać.
Są cudne i bardzo hałaśliwe.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.