Przekąska godna mistrzów więc warto sobie taką zafundować.
Myślałam o "niebieskich migdałach", zajadałam i co? pożarłam całe awokado.
Polubicie je na pewno, polecam przepis.
Awokado pieczone w chrupiącej skorupce.
Składniki:
- 2 sztuki awokado
- 200 g bułki tartej
- 100 g mąki
- 2 jaja
- 100 g sera parmezan
Awokado obrałam ze skórki i pokroiłam na plastry a potem na paski.
Starłam na drobnej tarce parmezan i połączyłam z bułką tartą, wymieszałam.
Przygotowałam 3 talerze, na jeden wysypałam mąkę, na drugi bułkę wymieszaną z serem a na trzecim rozbełtane jaja.
Maczałam kawałki awokado w mące, potem w jaju i na koniec w bułce z serem.
Układałam obtoczone kawałki awokado na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piekłam w piekarniku nagrzanym do 210 C z opcją grzania góra/dół przez 15 minut lub do momentu aż się nie zrumienią.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Rezerwat Przyrody "Niebieskie Źródła" |
4 komentarze
Uwielbiam te Twoje różności:))))Pozdrawiam serdecznie:)))
OdpowiedzUsuńCieszę się Reniu, pozdrawiam.
UsuńWow, bardzo oryginalny pomysł i na dodatek jak pysznie wygląda :P
OdpowiedzUsuńŻaneta, są pyszne polecam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.