Steki z ligawy cielęcej to bardzo delikatne mięso i szybko się grilluje a do nich równie przepyszna chińska kapusta pac choi z wyśmienitym sosem.
Całość to pyszny, treściwy obiad.
Spróbujcie razem ze mną?
Steki z ligawy cielęcej z kapustą pac choi z grilla.
Składniki:
- 3 steki z ligawy cielęcej
- sól niebieska perska
- olej do posmarowania mięsa
- 2 kapusty pac choi
Sos:
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżka octu balsamico
- sól perska niebieska
- pieprz świeżo mielony
Mięso lekko rozgniotłam palcami, oprószyłam solą, natarłam olejem i grillowałam z każdej strony po 4 - 5 minut.
Kapustę przekroiłam wzdłuż i również grillowałam z każdej strony aż lekko zmiękła.
Składniki sosu wymieszałam ze sobą i już na talerzu polałam kapustę i mięso.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Kaczka Mandarynka |
Zamieszkuje dorzecze Amuru, Japonię i Mandżurię.
Hodowany w Europie w XVIII w jako ptak ozdobny.
Spotykana również w Polsce.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.