Małe, puchate, z truskawkami i sosem czekoladowym, czegóż chcieć więcej w letni poranek.
Placuszki na śniadanie zawsze smakują wybornie więc polecam ten typ śniadania.
Śmietankowe placuszki z czekoladą i truskawkami.
Składniki:
- 250 g śmietany kwaśnej 10%
- 150 g kefiru
- 1,5 szklanki mąki pszennej T 650
- 1/2 szklanki mąki pszennej graham T 1850
- szczypta soli
- 2 jaja
- truskawki do podania
- sos czekoladowy do podania
Do misy robota wlałam śmietanę, kefir, wbiłam jaja, dodałam szczyptę soli, mąkę i zmiksowałam na gładkie ciasto.
Smażyłam nakładając na suchą patelnię małe ilości ciasta.
Smażyłam z obu stron na zloty kolor.
Podałam z truskawkami, polane sosem czekoladowym.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Tratwa flisacka - Inowłódz |
Sosny miały 30 m długości i 60 cm średnicy więc nie łatwo było je przewozić.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.